top of page
Handmade shoes
Handcrafted bracelet
Handmade Heels
Handcrafted sneakers
Handcrafted belt
Handmade shoes

 Collectie 2017

Heb jij wel eens het idee dat de tijd omvliegt?   Dat je dingen ziet veranderen en dat je denkt aan wat je tegenwoordig allemaal hebt en vroeger nog helemaal niet.  
We veranderen allemaal mee met de tijd. 

Vroeger hadden we een telefoon met een draaischijf en heel veel toeters en bellen.  Toen kwam er de mobiele telefoon met knoppen en een kleine antenne. Tegenwoordig hebben we een groot scherm, helemaal strak en waar we van alles mee kunnen doen. Ditzelfde is ook met een auto; neem er een uit het jaar 1850, 1980 en een uit de toekomst (2020) en je ziet de veranderingen gelijk. 

Maar echt alles verandert: huizen, interieurs, fietsen, auto's, vliegtuigen, boten, telefoons.

Behalve een boom. Al duizenden jaren is een boom een boom en over duizenden jaren is een boom nog steeds een boom zoals wij die nu kennen.

Als ontwerper en creatief denker heb ik mij verplaatst in die boom die al honderden jaren oud is en in dezelfde grond staat.  Alleen hij heeft alles zien veranderen en hij is de enige die zelf niet meeverandert. 
 
De tijdssleur waar we in zitten probeer ik uit te beelden in mijn kunstobject. Dit object gebruik ik als inspiratie voor een draagbare lijn.
Hiervoor stel ik mijzelf de vraag 'Wat voor schoenen maak ik voor de klant die bij de auto uit 2020 passen en hoe maak ik in 2020 een statement over het contrast tussen de boom en de leefstijl waar wij in leven?

Deze vragen heb ik beantwoord door middel van een aantal mooie schoenen. Deze schoenen vormen samen mijn examencollectie voor het HMC,  'Creatief vakmanschap (Ambachtelijk Schoenmaker)'.

bottom of page